Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“ Nedešćina je i ove godine s velikim zadovoljstvom na Međunarodni Dan žena posjetila Mariju Golja, rođenu Derossi iz Frančići, najstariju žiteljku Općine Sveta Nedelja

Šinjora Marija nas je ponovno osvojila svojom vitalnošću i širokim toplim osmjehom. Rođena je 25.03.1926.g., a rodom je iz Ripende te od udaje i svoje 20-te godine brine o obitelji i imanju u Frančićima. Živi sa sinom Ruđerom i snahom Marijom te ima unuke (Đeni i Moreno) i praunuke (Nikola, Klaudia, Paola i Nino).
U spontanom i srdačnom druženju s našim članicama, Linom Vlačić i Denis Baškera, koje su joj u ime Udruge “Mendule” predale prigodan buket cvijeća, prisjetila se davnih vremena.
Šinjora Marija zrači radošću i pozitivnom energijom, a i zdravlje je dobro služi, jer po riječima njene snahe koja brine o njoj, u 96 godina života nije popila niti jednu tabletu.
Bogatiji za još jednu lijepu životnu priču, zahvaljujemo se na srdačnom prijemu naših članica i kako nam je rekla šinjora Marija “Vidimo se drugo leto!”
Na fotografiji:
Marija Golja, rođ.Derossi,
Marija Golja rođ. Blašković /snaha/i
Lina Vlačić, članica Udruge “Mendula”