🎉🎭 U toplo zimsko sunčano subotnje popodne, 03. veljače, Nedešćinom su ponovno prošetale maškare.
Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“ Nedešćina pod pokroviteljstvom Općine Sveta Nedelja i Turistička zajednica općine Sveta Nedelja , i druge godine zaredom uspješno je organizirala dječji maskenbal u Nedešćini.
🎭🎉🎶 Mimohod ovogodišnje karnevalske povorke krenuo je od nogometnog igrališta. Sudjelovalo je oko 130 djece Dječjeg vrtića u Vrećarima i učenika produženog boravka Osnovne škole u Nedešćini i područne škole u Sv. Martinu. Grupe djece maskiranih u „indijance i špacakamine“, bili su u pratnji učiteljica: Milevoj Franković Ree, Laginja Nine Marie i Nedog Danijele te odgojiteljica vrtića. Uz svirku bubnjeva profesora udaraljki Mužević Vita te učenika Kranjac Filippa i Diminić Vita Umjetničke škole Matka Brajše Rašana rasplesana i vesela povorka djece i odraslih stigla je do parka ispred zgrade općine gdje su ih dočekale žene Udruge “Mendula” sa toplim fritulama, kokicama, čajem, kuhanim vinom i punčem čiji je prihod namijenjen u humanitarne svrhe.
Veselje se nastavilo u prigodno uređenom parku, gdje su male maškarice kaznile pust iznenađenja – zmaja, glavnog krivca za sve negativno i ružno te dječjem maskenbalu u dvorani Doma Poldrugo Valentin uz DJ Marin Stepčić i animaciju naše članice, učiteljice Marine Ružić te ukusnim fritulama i čajem koje su pripremile članice Udruga „Mendula.
Udruga “Mendula” zahvaljuje se svim maškarama, malim i velikim, mještanima Nedešćine te svim posjetiteljima na dolasku i podršci.
Hvala Mii Knežević, akademskoj umjetnici iz Nedešćine, što je uz pomoć Kreativne radionice Udruge „Mendula“ prekrasno uredila park, dvoranu te izradila pust iznenađenja. Zahvaljujemo se našoj Marini Ružić na velikoj angažiranosti i trudu te Marinu Stepčiću na dolasku.
Veliko, veliko hvala djeci i odgajateljicama Dječjeg vrtića “Pjerina Verbanac“ PO Vrećari i učiteljicama Produženog boravka OŠ “Vitomir Širola-Pajo” Nedešćina i OŠ „Vitomir Širola- Pajo“- PŠ Sv. Martin što su svojim sudjelovanjem podržali naš projekt.
Posebno veliko hvala našim medijima na, kao i uvijek, bezrezervnoj podršci.
Najljepše hvala svima koji nas pratite u ovoj našoj desetoj godini postojanja, kao i što podupirete naša nastojanja da očuvamo i nastavimo s maškaranom tradicijom u Nedešćini.
Članicama Udruge „Mendula“, kao i našem vrijednom mladom volonteru Ianu Mikuljanu koji nam pomaže od samih početaka rada Udruge „Mendula“, zahvaljujemo na angažiranju i pomoći.
U ovoj jubilarnoj desetoj godini rada Udruga „Mendula“ priprema brojne aktivnosti, ali i iznenađenja.
Ovim putem koristimo priliku da vas pozovemo na naš naredni događaj koji tradicionalno organiziramo povodom međunarodnog Dana žena. Za više detalje o budućim susretima, kao i našim daljnjim aktivnostima i događanjima, pratite službenu stranicu i društvene mreže Udruge žena Sv. Nedelja „Mendula“.
Hvala svima što zajedno stvaramo čuda.
Udruga žena Sv. Nedelja “Mendula”