Promocija našeg novog drugog tiskanog libreta na cakavici, zbirke pjesama i recepata “Spoda menduli šćorice z nasega ugnjišća”, održana je 16. otobra na Dan Općine Sveta Nedelja.

“SPODA MENDULI Šćorice z nasega ugnjišća” uredila je Neda Milenkovski, kao i našu prvu tiskanu zbirku pjesama na cakavici “Spoda menduli : versi z labinjonske skanciji”.

Novi libret  “Spoda Menduli”, „Šćorice s našega ugnjišća” sastoji se od tri cjeline. U prvoj su predstavljena djeca iz OŠ “Vitomir Širola Pajo”, u drugoj lokalni pjesnici donose 13 priča o ljubavi, zavičaju, obitelji, osjećajima, sreći i nesreći, a u trećoj je 12 recepata lokalne autohtone kuhinje, dijelovi iz lokalnih konoba i ognjišća. U zbirci su pjesmom, pričom ili receptom sudjelovali Rina Miletić, Đulia Miletić, Orijana Jurčević, Bruna Gobo, Danijel Mohorović, Flavija Mohorović, Zdenka Načinović, Branko Načinović, Ferucio Bernazz, Teodor Gobo, Ornela Gergorić, Denis Milevoj, Marija Vlačić, Gracijela Putina, Livio Matika i Neda Milenkovski te   učenici Osnovne škole Vitomir Širola Pajo s predstavom „Ca čitaš“.

Zahvaljujući podršci i financijskoj pomoći Istarske Županije izdali smo nastavak naše prve tiskane knjige na cakavici “Spoda Menduli versi s labinjonske skanciji”.

Zahvaljujemo se našim dragim autorima čije su priče i recepti uvršteni u knjigu. Hvala im i na tome što su nam svojim dolaskom na promociju iskazali svoju podršku.

Oba naša libreta / “SPODA MENDULI Versi s labinjonske skanciji” i “SPODA MENDULI Šćorice z nasega ugnjišća”/ možete naručiti putem kontakata navedenih na našoj web stranici www.udruga-mendula.hr