Povodom Međunarodnog dan žena Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“ Nedešćina i ove je godine, četvrti put zaredom, posjetila našu dragu Mariju Golja rođenu Derossi iz Frančići, najstariju žiteljku Općine Sveta Nedelja.
Šinjora Marija rođena je 25.03.1926.g., a rodom je iz Ripende. Od udaje i svoje 20-e godine brinula se o obitelji i imanju u Frančićima. Živi sa sinom Ruđerom i snahom Marijom te ima unuke (Đeni i Moreno) i praunuke (Nikola, Klaudia, Paola i Nino).
I sada, kao i za prvog našeg susreta šinjora Marija nas je osvojila svojom vitalnošću i prekrasnim toplim osmijehom.  Njezina istoimena snaha Marija, koja posljednjih godina brine o njoj rekla nam je  da je samostalna i uvijek raspoložena za smijeh i šalu te da i dalje ne uzima nikakve tablete.
Udruga “Mendula” se zahvaljuje na srdačnom prijemu te šinjori Mariji za skorašnji rođendan želi puno zdravlja uz već našu tradicionalnu poruku:
 “Vidimo se i drugo leto.”
Ujedno, koristimo priliku da vas pozovemo na zajedničko druženje, koje se večeras s početkom u 18  sati održava u dvorani Doma „Poldrugo Valentin“ u Nedešćini povodom Međunarodnog dana žena.
Dobro nam došli.