Današnja proslava “16. otobra” u organizaciji Općine Sveta Nedelja i Turistička zajednica općine Sveta Nedelja obilježena je uz marendu i vinare te pjesničko-scensku aktivnost u sklopu projekta “Ca čitaš? u organizaciji naše Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“ Nedešćina i MKS Park skulptura Dubrova . Program je započeo autentičnom dječjom kazališnom predstavom učenika OŠ Vitomir Širola-Pajo iz Nedešćine “Ca čitaš?”.
U programu, kojeg je vodila naša članica Loredana Ružić Modrušan, svojim autorskim radovima predstavile su nam se pjesnikinje Elis Konović, Josipa Milevoj te Roberta Razzi.
Promocija našeg novog drugog tiskanog libreta na cakavici, zbirke pjesama i recepata “Spoda menduli šćorice z našega ugnjišća” je ono na što smo posebno ponosni. Zahvaljujući podršci i financijskoj pomoći Istarske županije izdali smo nastavak naše prve tiskane knjige na cakavici “Spoda Menduli versi s labinjonske skanciji”. Zahvaljujemo se našim dragim autorima čije su priče i recepti uvršteni u knjigu, ali posebno im Hvala što su nam svojim osobnim dolaskom i primanjem primjeraka našeg zajedničkog libreta ponovno iskazali svoju podršku.
S velikim smo zadovoljstvom Nedi Milenkovski uručili povelju o počasnom članstvu, čime je postala prva počasna članica naše Udruge.
Program je završen podjelom nagrada i priznanja za najljepše uređenu okućnicu Općine, koju organiziramo u suradnji s TZ Općine Sveta Nedelja te zajedničkom fotografijom nagrađenih /Gracijela Kiršić I mjesto, Elvira Zajc II mjesto, Ester Šestan III mjesto te po prvi put, Černjul Feruču je dodijeljeno priznanje za najljepše uređen balkon/.
Svakako moramo spomenuti i edukativnu izložbu Društvo gljivara Labinšćine Martinčica .
Udruga žena Sv. Nedelja “Mendula” osnovana je 14. Listopada 2014.g. te je zahvaljujući entuzijazmu žena, pogotovo naše predsjednice Irene Mikuljan, postala ono što je danas. I na ponos svih žitelja Općine Sveta Nedelja. Jer uz naše volonterke, vaša podrška i pomoć je ono što nam daje snagu da još više radimo i stvaramo.
Hvala svima !
Galerija fotografija
“16. otobra” , Nedešćina