U organizaciji Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“ Nedešćina , a pod pokroviteljstvom Općine Sveta Nedelja i Turistička zajednica općine Sveta Nedelja , u subotu 29. travnja na igralištu OŠ „Vitomir Širola-Pajo“ Nedešćina održani su tradicionalni sportski susreti roditelja i djece pod nazivom “Igrojmo se s našemi decami”.
Zahvaljujemo se svima na dolasku te svima koji su na bilo koji način pomogli da i ovogodišnje zajedničko druženje provedemo u zabavi i veselju.
Posebno se zahvaljujemo djeci i roditeljima na sudjelovanju u tradicionalnim dječjim igrama: Karjola, Tecemo skupa, Đija kavalino, Joje na žlice, Nosimo vrećo,Jabuka i potezanju konopca. Iako u nešto manjem broju posjetitelja, nekadašnje igre iz prošlosti pobudile su veliko zadovoljstvo i zanimanje natjecatelja.
I veliki i mali pokazali su svoj veliki sportski i takmičarski duh u brzini i snalaženju u svim igrama. Iz svake kategorije izabrani su pobjednici koji su osvojili vrijednu nagradu – Jumbo pizzu u restoranu Ferali iz Štrmca.
Za kraj događanja, nakon ukusnih čevapčića i palačinki, uključenih u kotizaciju, održano je završno iznenađenje u potezanju konopa između djece i mama, djece i tata te mama protiv tata.
Zahvaljujemo se voditeljicama projekta Marini Ružić i Danijeli Nedog na organizaciji i provedbi igara, Ianu Mikuljanu na puštanju glazbe.
Hvala volonterkama Udruge “Mendula” na još jednoj uspješno provedenoj akciji kojom, kao i uvijek, dokazujemo kako je najveća ljepota činiti, ali i poticati na dobro i zajedništvo u svojoj zajednici.