Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“ tijekom vikenda, a povodom “šesnajst otobra” u Nedešćini, organizirala je brojne aktivnosti u sklopu humanitarne akcije “Labinština hoće! za mamograf”, na inicijativu Udruge Liga borbe protiv raka Labin, a pod pokroviteljstvom Grada Labina i ostalih općina Labinštine.

Udruga “Mendula” je kao aktivni provoditelj svih aktivnosti u ovoj prevažnoj akciji za sve žene održala humanitarnu prodaju palačinki, fritula, domaćih kolača te raznih ručnih radova koje članice Udruge izrađuju same ili su im donirani. Iznimna posjećenost i podrška pokazatelj je da Labinština veliku važnost pridaje zdravlju i potrebi naših žena.

U organizaciji Udruge „Mendula“ održana je i promocija libreta Nede Milenkovski “Moji konfetići” te tradicionalna svečana dodjela nagrada vlasnicima najljepše uređenih okućnica Općine Sveta Nedelja u 2022.g., koju Udruga provodi pod pokroviteljstvom Općine Sveta Nedelja i Turističkom zajednicom Općine Sveta Nedelja.

Na svim tim aktivnostima ukupno je prikupljeno 12.035,45 kn.

Cjelokupni iznos uplaćen je za kupnju fiksnog mamografa za potrebe labinskog Doma Zdravlja.

Ujedinjeni u želji da čim prije sakupimo potrebna sredstva zahvaljujemo se svima koji su se uključili u ovu našu zajedničku akciju.

S ogromnim entuzijazmom nastavljamo dalje.

Pozivamo vas da nam se  dana, 26.11.2022.g. pridružite na proslavi blagdana Sv. Katarine u Svetoj Katarini, kao i na našim brojnim narednim događanjima koje ćemo provoditi u sklopu ove zajedničke humanitarne akcije “Labinština hoće! za mamograf”

.