Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Humanitarni nogometni susret Snašići, 29. svibnja u sklopu humanitarne akcije “SVI ZA DAVIDA”

29 svibnja, 2022 @ 5:00 pm

U sklopu naše nove 22. po redu humanitarne akcije “Svi za Davida” , u nedjelju 29. svibnja  održava se humanitarni nogometni susret Snašići.
U 17:00 sati započinje  nogometni susret veterana NK “JEDINSTVO-OMLADINAC” – NK “CEMENT”, a u 18:30 sati nastupaju veterani NK “POLET” – NK “RIJEKA”.
Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“ Nedešćina 26.svibnja 2022. g. pokreće 22. po redu Humanitarnu akciju pod nazivom „SVI ZA DAVIDA“ odobrenu od Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Rješenjem KLASA: UP/I-550-01/22-01/09., pod evidencijskom oznakom: IŽ-HA/LO-22-9, a namijenjena je Davidu Mohoroviću iz Zagore, Prisunac 26A, kojemu je početkom godine dijagnosticiran maligni tumor na mozgu – glioblastom u poodmaklom stadiju. Onaj koji se vraća, čak i kad ga uspjete zračenjima i kemoterapijom ukloniti. Kada imate 33 godine i dvogodišnjaka koji vas promatra znatiželjnih plavih očiju, puno banalnije dijagnozne izbacile bi vas iz kolosjeka. Ova zaustavlja na mjestu. I odzvanja.
No, David je toliko hrabar i ustrajan u svom ozdravljenju. Sada je njemu potrebna naša pomoć više nego ikad.
David je operiran u KBC Rijeka i ostranjen mu je tumor. Nakon toga uslijedila je kombinacija radioterapije i kemoterapije. Sada slijedi pauza od cca mjesec dana te nakon toga kreću ciklusi kemoterapije sukladno standarnom tretmanu u Hrvatskoj za ovakvu bolest.
Jedna od opcija spriječavanja rasta stanica tumora preporučena od liječnika u Austriji je uređaj „Optune“ kojeg proizvodi tvrtka Novocure.
„Optune“ je izuzetno skupi uređaj koji se postavlja na glavu, a funkcionira tako da uz pomoć elektromagnetskog zračenja suzbija razvoj i dijeljenje tumorskih stanica, te bi Davidu omogućio kvalitetniji nastavak liječenja kao dopuna standardnim procedurama. Ovaj se uređaj već godinama primjenjuje u mnogim zemljama ali trenutno nije na listi odobrenih od strane našeg HZZO-a.
Molimo Vas da u skladu s vlastitom procjenom i mogućnošću, financijski poduprete humanitarnu akciju uplatom na račun Posebne namjene koji je za provođenje akcije otvoren pri OTP banci d.d Poslovnica Labin:
IBAN HR67 2407 0001 5000 1683 8
BIC (SVIFT ) code: OTPVHR2X
Sa naznakom „SVI ZA DAVIDA“
Sve gotovinske uplate donacija u OTP banci Poslovnica Labin oslobođene su plaćanja naknade na čemu zahvaljujemo Poslovnici OTP banke u Labinu.
Samo da je zdravlja… koliko smo puta ovu rečenicu uzeli zdravo za gotovo.
Svaki mjesec, svaka godina u životu ovog mladog čovjeka, izuzetno je vrijedna, a za svaki Vaš doprinos humanitarnoj akciji „SVI ZA DAVIDA“ Udruga „Mendula“ i Davidova obitelj neizmjerno Vam je zahvalna.
Udruga žena Sv. Nedelja „Mendula“
Vidimo se u nedjelju, 29. svibnja i na našim narednim događanjima.
Dobrodošli!

Detalji:

Datum:
29 svibnja, 2022
Vrijeme:
5:00 pm
Događaj Tags: